Beleving van een beperking

Beperking Arm:

Met de armverstijving wordt de vrijheid van de arm verminderd, vooral wanneer deze maximaal wordt gebogen. Dit simuleert hoe het is om reuma, artrose of een andere verstijving van de ellebogen te hebben.

Beperking Pols:

In de pols zitten meerdere botjes met kraakbeen ertussen die langs elkaar schuren, naar gelang van tijd schuurt het kraakbeen weg, dit noemt men artrose. Door artrose wordt het pijnlijker om de polsen te bewegen en verstijven deze. Door de polsen in te winden beleeft men wat oudere mensen met hun polsen kunnen. Repetitive Strain Injury (RSI) is een versnelde vorm van artrose in de gewrichten die constant op dezelfde manier worden belast.

Beperking Knie:

Met de knie verstijving wordt de vrijheid van het been verminderd, vooral wanneer deze maximaal gebogen wordt. Dit simuleert hoe het is om reuma, artrose of een andere verstijving van de knieŽn te hebben, bijvoorbeeld om te ervaren hoe lastig het is om trappen te lopen met verstijfde atrose knieŽn.

Beperking Enkel:

Als de enkel verstijfd is wordt het lastig om de voeten aan onregelmatigheden op de grond aan te passen. Ook wordt het lastiger om fijne motorische dingen met de voeten te doen zoals het bedienen van de pedalen bij autorijden.

Beperking Rug harnas:

Met dit harnas wordt de bewegingsvrijheid van de rug verminderd. Ook wordt de rug krom getrokken waardoor men gebogen gaat lopen. Het is nog wel mogelijk om rechtop te lopen, maar na verloop van tijd wordt het toch fijner om met een gebogen rug te lopen. Dit is precies hoe het voor oudere mensen is: ze kunnen het wel maar het is gemakkelijker om met gebogen rug te lopen. Door steeds krom te blijven lopen wordt het alleen maar erger. Uiteindelijk kan vergroeiing optreden en kunnen mensen een bochel krijgen.

Het voornaamste doel van dit onderdeel is dat de persoon krom gaat lopen. Hierdoor beleeft men onder andere hoe moeilijk het kan zijn om zware dingen van hoge planken te pakken.

Extra:

Voor extra informatie over deze en andere onderdelen van de OIT kijk op de Links pagina.

laatste update: 17-01-2011