Onderlichaam: verstijving

Knie: verstijving:

Benodigdheden (per knie):

 • 2x drukverband (80mm x 5m)
 • 1 stuk watten (optioneel)

Aanbrenging:

 1. Breng de eerste rol drukverband vanaf twee handbreedtes boven de knie aan (c).
 2. Wikkel tot net over de knie.
 3. Breng vervolgens de tweede rol aan vanaf twee handbreedtes onder de knie (f) tot net over de knie.
 4. Het cruciale deel, de knie, is nu dubbel ingebonden.

  (a) (b) (c) (d) (e) (f)

Het is mogelijk om dit verband over een lange broek aan te brengen. Direct op de knie aanbrengen kan ook. Het is dan wel aan te raden om een stuk watten in de knieholte te plaatsen.
Let op! In eerste instantie voelt het misschien nog slap, maar met elke laag wordt het strakker. Houd hier rekening mee.

Een alternatief op drukverband is een sportbrace. In dit geval kan bijvoorbeeld de Hansaplast Sport Neopreen Knie worden gebruikt.

Voor meer informatie over de aandoening klik hier

Enkel: verstijving

Benodigdheden (per enkel):

 • 1x drukverband (80mmx5m)
 • 1x enkel/pols gewicht (750gram)

Aanbrenging:

 1. Wikkel de enkel vanaf het midden van de voet tot ongeveer een handbreedte boven de enkel in. Wikkel de enkel zelf wat dikker in dan de rest.

(g) (h) (i)

Let op! In eerste instantie voelt het misschien nog slap, maar met elke laag wordt het strakker. Houd hier rekening mee.

Een alternatief op drukverband is een sportbrace. In dit geval kan bijvoorbeeld de Hansaplast Sport Neopreen Enkelworden gebruikt.

Extra:

Een extra simulatietool die aan de enkels toe te voegen is zijn gewichten. Bij winkels zoals Hema en Kruidvat zijn er gewichten verkrijgbaar die om de polsen en enkels worden aangebracht (bedoeld voor extra training tijdens het joggen). Wat deze gewichten simuleren is de verzwakking van de spieren. Voornamelijk wanneer de gewichten een tijdje gedragen worden, wordt het zwaarder om de voeten (en handen) op te tillen

(j) (k)

Voor meer informatie over de aandoening klik hier

laatste update: 17-01-2011